fbpx Versnel je PC met een SSD! | K-Force Computers Solutions
Telephone hotline: +32 2 380 23 32

Versnel je PC met een SSD!

Ben je het wachten op je PC ook zat?

Er was eens HDD... Hard Disk Drive. Tot voor kort was dit de standaard wat betreft harde schijven, daar waar al je documenten en programma's worden opgeslagen. Omdat dit het enige onderdeel is dat afhankelijk is van bewegende onderdelen, is dit steeds het traagste element van een computer geweest. En je weet wat ze zeggen; de ketting is maar zo snel als de traagste schakel. Een SSD (Solid State Drive) brengt daar verandering in. Aangezien hier géén bewegende delen meer in de schijf zitten, is dit principe niet alleen stukken sneller, maar ook veiliger (minder slijtage) en stabieler.

 

Een SSD is aan te raden als je de computer wil versnellen. Laptops en PC’s worden sneller wanneer deze worden uitgerust met een SSD. De computer start sneller op en programma’s werken ook sneller. Ook je oude computer kan zo een 'tweede leven' beginnen, voor een relatief lage investering. Dit werkt ook bij de meeste Apple computers.

Uit gebruikerstest is gebleken dat een computer die uitgerust wordt met een SSD ongeveer 3 tot 5 keer zo snel wordt, afhankelijk van welk model we upgraden.

SSD's zijn verkrijgbaar in heel diverse formaten; gaande van 120GB tot 2TB en zelfs meer.

 

Wil je meer te weten komen? Kom gerust eens langs of contacteer ons.