Telephone hotline: +32 2 380 23 32

Nieuw bij K-Force: Cloud Backup

17.06.2016

Backups maken is noodzakelijk. Dat zal u wellicht al weten. Of dat hopen we althans.

Maar wat als uw externe harde schijf het begeeft, gestolen wordt, of verloren raakt? Weg backup. Het wordt nog lastiger als u dit pas opmerkt op het ogenblik dat ook uw computer of server er de brui aan heeft gegeven en u deze backup dus nodig heeft...

 

Reken op de cloud

Bij K-Force willen we komaf maken met dergelijke situaties. Dankzij een regelmatige én volledig automatische backup naar een centrale locatie in de cloud (lees: op een server in een beveiligd datacenter), is het ingeval van nood maar een kwestie van de verbinding met uw cloud backup op te zetten op uw nieuwe computer of server, en u beschikt binnen enkele minuten weer volledig over al uw bestanden. 

 

Een voorbeeld

Klinkt dit nog steeds al chinees voor u? Geen probleem. We leggen het graag uit aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk.

 

Jan is architect. Zijn laptop staat dus vol met ontwerpen voor zijn verschillende klanten. Jan beseft dat deze bestanden van groot belang zijn, en maakt maandelijks zelf een kopie naar zijn externe harde schijf. Halfweg maart begeeft de computer van Jan het. Hij koopt dus een nieuw toestel, uiteraard bij K-Force. Jan zet manueel zijn meest recente kopie (van een halve maand geleden!) terug op zijn nieuwe computer en beschikt dus opnieuw over de meeste bestanden. De laatste weken zijn helaas volledig verloren en dient hij opnieuw te maken. Stel dat ook zijn externe harde schijf defect zou geweest zijn, had Jan helemaal niks meer om op terug te vallen.

 

Dirk is ook architect. Hij heeft al eerder een dergelijk probleem meegemaakt, dus heeft hij gekozen voor een cloud backup oplossing. Hij hoeft nu geen fysieke kopie meer van zijn ontwerpen te bewaren, wat hem dus een zekere gemoedsrust geeft. Bovendien gebeurt het backuppen zo frequent als Dirk zelf wil (dagelijks of x aantal keer per dag) en volledig automatisch. Als zijn computer dus halfweg maart zijn geest zou geven, beschikt hij wél nog over zijn meest recente bestanden. Hackers liggen bovendien overal op de loer. Daarom kan Dirk ook rekenen op een versleutelde (beveiligde) transfer van zijn bestanden, van en naar de cloud. Dirk koopt dus ook zijn nieuwe computer bij K-Force, installeert zijn cloud backup, en de software zorgt ervoor dat hij binnen enkele ogenblikken opnieuw over zijn meest recente ontwerpen beschikt. 

 

Handig, niet?

 

Maakt u al veilige backups?

Kom even langs of contacteer ons voor een voorstel op maat en meer informatie.